Kortfilm x 3: Talk, Walk (in my shoes) & Dance.

Tre kortfilmer med tre olika perspektiv. CommunityKulturCentrum producerar tre filmer om communitykultur, identitet och rätten att vara den en vill vara.

Filmerna släpps under maj/juni med en veckas mellanrum här på hemsidan.

Kortfilm 1 – Talk

I Talk, den första kortfilmen, möts Keenan Allen och Roxana Ortiz i regi av AZ Kelsey.

Roxana Ortiz under filminspelning av Kortfilmen Talk.
I regi av AZ Kelsey och filmare Bill Watts.
Keenan Allen möter Roxana Ortiz i ett samtal om migration: När slutar migranten att resa – finns det en slutdestination eller är det ett livslångt projekt?

Kortfilm 2 – Walk (in my shoes)

I den andra kortfilmen Walk (in my shoes) möts Nadia Jebril & Chris Schenlaer i regi av Eva Wendt.

Regissören Eva Wendt instruerar Nadia Jebril och Chris Schenlaer i CommunityKulturCentrums inspelning av Walk (in my shoes), i serien Kortfilm x 3.

Kortfilm 3 – Dance

I den tredje, Dance, möts dansarna Madeleine Nilsson och Kit Brown i koreografi av Caroline Bowditch.

Filmen är vår nya scen

Vinterns och vårens arbete har inneburit stora avvikelser från planerad verksamhet. Vi har fått anpassa oss efter rådande förhållanden. Vi har träffats utomhus, i mindre grupper och online. Vi har undvikit att samlas, på ett sätt som annars är communitykulturens styrka, och tvingats hitta alternativa vägar. Vissa produktioner har vi tvingats skjuta på. Vi har valt att hålla möten och förberedande produktionssamtal digitalt men rena föreställningar har vi valt att skjuta upp. Vi hoppas att kunna genomföra fler publika workshops, föreställningar och Open Calls under våren och till sommar/höst 2021.

Med filminspelningarna har vi hittat ett sätt att formulera brännande aktuella frågor om identitet och kultur. Att arbeta med film är vårt sätt att ta nästa steg under Coronapandemin; när det är stränga restriktioner för stora folksamlingar och många av oss har tröttnat på ständigt streamade möten. Filmen ger möjlighet till hög ljud- och bildkvalitet och samtidigt möjligheten att göra samtalet till en konstupplevelse, Under sommaren/hösten 2021 planerar vi att släppa Kortfilm x 3 här på vår hemsida.