SVARTA SVERIGE: en film av Andre’ Williams

Det har skapats en självbild som målar Sverige som ett land där rasism inte existerar. Under den Black Lives Matters rörelsen som tog fart efter George Floyd blev mördade, skedde något unikt. Miljontals människor världen runt började demonstrera mot inte bara George Floyds död och orättvisa mot svarta människor i USA, men även mot rasism mot svarta människor i andra länder. Sverige var inget undantag och flera demonstrationer ägde rum för att synliggöra den rasismen som utspelar sig i Sverige.

Svarta Sverige är en dokumentärfilm om den verkligheten som många Afro-Svenskar går igenom i dagens Sverige. I filmen följer vi två aktivister från den Malmö baserad organisationen Afro-Svenskarnas Forum för Rättvisa, och en akademiker som har bott i Sverige senaste åren. Karaktärerna i filmen är födda utanför Sverige – i Sri Lanka, Gambia och USA – men kallar Sverige hem. Genom berättelserna från dessa människor får publiken en inblick i hur rasism mot svarta människor utspelar sig i dagens Sverige. Vi ser även hur delar av civilsamhället jobbar för att förbättra villkoren för människor med Afrikansk ursprung i ett Sverige som oftast nekar att denna rasismen finns, och är värt att bekämpa.

Igenom en återblick på historiken och personliga berättelserna, får tittaren en inblick i mörka sidor av Sverige i då tid och nu tid och hur detta mörkret bekämpas än idag.

 

Längd: 58 minuter
Språk: Svenska, Engelska
Textning: Engelska
Genre: Dokumentär
Åldersgräns: Barntillåten

Medverkande: Maria Dexborg, Keenan Allen, Momodou Malcolm Jallow
Foto / Redigerare: Andre Williams
Ljudmix / original musik: Anders Wall
Distributör: Ayidre Network

Datum

27 nov 2021
Expired!

Tid

17:00 - 18:00

Plats

Barnens Scen
Falsterbogatan 17, 214 36 Malmö
QR Code

Kommande händelser

Inget evenemang hittades!