TRÄFFA SUNDSGÅRDENS TEATERLINJE

Sundsgårdens teaterlinje är sprungen ur Communitykulturen och är idag en omtalad teaterutbildning med tre inriktningar, Teater på plats, Teater på turné och Teaterpedagog. Vi bjuder er på delar ur Teater på plats och Teater på turnés produktioner samt öppnar upp för dialog och workshop. Teater på plats är en ettårig kurs som, i första hand, vänder sig till dig med neuropsykiatrisk funktionsvariation utan utvecklingsstörning. Teater på Turné är en ettårig teaterutbildning där du, förutom grundläggande träning, får prova på livet i en fri teatergrupp, turnera i södra Sverige och vara med från början till slut i teaterproduktionens alla delar. Varmt välkomna.

Om Teater på Turné

Ända starten av Sundsgårdens teaterlinje i början av 2000-talet har vi arbetat med Communityteater som metod för att undersöka samhällsaktuella ämnen. Förutom grundläggande teaterträning rustas deltagarna för att själv driva en fri turnerande teatergrupp och använda teatern som megafon i samhällsdebatten.

Vår önskan är att genom teatern bidra till att tydliggöra människors egna berättelser om livet och samhället. Att de vi möter efter att ha sett en teaterföreställning i vår regi, ska bära med sig en känsla av att de blivit berörda samt att vi lyssnade. Vi vill ge en känsla av hopp, hjälpa människor och organisationer att växa i tillit och styrka, väcka deras engagemang och få dem att vilja ta ansvar. Genom teater vågar vi ifrågasätta och provocera med syfte att stärka människors lika värde, livets okränkbarhet och ett demokratiskt, fritt samhälle. Det är vår övertygelse att man kan nå social- och kulturell utveckling med teater som metod.

 

Om Teater på Plats

Sundsgårdens Folkhögskola har sedan 1999 en Allmän Kurs, ASTA som riktar sig till studerande inom NPF-spektret. Där ingår bl.a. att ge ökad kroppsmedvetenhet, social träning och ett nytt självförtroende att agera i grupp.

Denna del arbetades fram rent metodiskt av Sundsgårdens teaterpedagoger vilka sedan starten arbetar även på ASTA. Det föll sig naturligt att en del av de studerande på ASTA gick med i en kvällsgrupp som teaterlinjen driver inom ramen för skolans teaterförening, Arken.

Så föddes tanken på att starta Teater på Plats. Vi visste redan genom arbetet på ASTA att de svårigheter med kommunikation och socialt samspel, motviljan att arbeta i grupp och bristande

 

 

Datum

26 nov 2021
Expired!

Tid

14:00 - 15:30

Plats

Barnens Scen
Falsterbogatan 17, 214 36 Malmö
QR Code

Kommande händelser

Inget evenemang hittades!