Kortfilm x 3. Talk, Walk (in my shoes) & Dance

Tre kortfilmer med tre olika perspektiv. CommunityKulturCentrum producerar tre filmer om communitykultur, identitet och rätten att vara den en vill vara.

Filmerna släpps under maj/juni med en veckas mellanrum här på hemsidan.

Kortfilm 1 – Talk

I Talk, den första kortfilmen, möts Keenan Allen och Roxana Ortiz i regi av AZ Kelsey.

Roxana Ortiz under filminspelning av Kortfilmen Talk.
I regi av AZ Kelsey och filmare Bill Watts.
Keenan Allen möter Roxana Ortiz i ett samtal om migration: När slutar migranten att resa – finns det en slutdestination eller är det ett livslångt projekt?

Kortfilm 2 – Walk (in my shoes)

I den andra kortfilmen Walk (in my shoes) möts Nadia Jebril & Chris Schenlaer i regi av Eva Wendt.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-1.png
Regissören Eva Wendt instruerar Nadia Jebril och Chris Schenlaer i CommunityKulturCentrums inspelning av Walk (in my shoes), i serien Kortfilm x 3.

Kortfilm 3 – Dance

I den tredje, Dance, möts dansarna Madeleine Nilsson och Kit Brown i koreografi av Caroline Bowditch.

Filmen är vår nya scen

Vinterns och vårens arbete har inneburit stora avvikelser från planerad verksamhet. Vi har fått anpassa oss efter rådande förhållanden. Vi har träffats utomhus, i mindre grupper och online. Vi har undvikit att samlas, på ett sätt som annars är communitykulturens styrka, och tvingats hitta alternativa vägar. Vissa produktioner har vi tvingats skjuta på. Vi har valt att hålla möten och förberedande produktionssamtal digitalt men rena föreställningar har vi valt att skjuta upp. Vi hoppas att kunna genomföra fler publika workshops, föreställningar och Open Calls under våren och till sommar/höst 2021.

Med filminspelningarna har vi hittat ett sätt att formulera brännande aktuella frågor om identitet och kultur. Att arbeta med film är vårt sätt att ta nästa steg under Coronapandemin; när det är stränga restriktioner för stora folksamlingar och många av oss har tröttnat på ständigt streamade möten. Filmen ger möjlighet till hög ljud- och bildkvalitet och samtidigt möjligheten att göra samtalet till en konstupplevelse, Under sommaren/hösten 2021 planerar vi att släppa Kortfilm x 3 här på vår hemsida.

Under våren 2021 undersöker vi begrepp som identitet, migration och communitykonst- och kultur. Vår första film är ett samtal mellan Roxana Ortiz och Keenan Allen. Vem är invandrare, vad är en migrant och hur bedöms vi av andra och hur ser vi på oss själva. Vad är det som definierar vår existens och våra villkor som Malmöbor och världsmedborgare. En liten film om att vara här och nu – eller ständigt på resa. TALK är en CKC produktion och regisseras av AZ Kelsey.

I vår andra film WALK (in my shoes) möts Nadia Jebril och Chris Schenlaer, i regi av Eva Wendt. Chris är kvinnan som tidigare varit man. Hon har skrivit boken Jag skapade Eva och är Verksamhetschef för Inkonst. Nadia är journalist med rötter i mellanöstern som hörts i Karlavagnen och nu skriver för DN. Vilka är de för varandra? Vad händer om vi verkligen lyssnar på varandra – och till och med provar att gå i varandras skor. Filmerna släpps under 2021 här på vår hemsida.

På bilderna. Övre: Roxana Ortiz och Bill Watts. Undre: Keenan Allen och Bill Watts